Voorwedstrijden Libre 2e klas - Willem Hobers speelde bij Biljartschool.nl

Gepubliceerd op 8 november 2022 om 03:20

Op maandag 31 oktober en 7 november mag Willem Hobers ook weer aantreden om voorwedstrijden te spelen.

Dat doet hij in de 2e klasse Libre bij Biljartschool.nl in Assen

 

Biljartschool.nl organiseert de voorwedstrijden 2e klas libre op: maandagen 31 oktober en 7 november 2022. We hopen niet dat het een de-ja-vu gevoel voor Willem gaat worden. De laatste keer dat hij bij Biljartschool.nl speelde was zijn laatste tegenstander in de 2e klasse zo vriendelijk om de partij tegen Willem in 1 beurt uit te maken. Deze man had de pauze de Coronaperiode goed benut en zich in korte tijd de Serie Americain eigen gemaakt.

Voor de liefhebber mooi om te zien maar dat hoort natuurlijk niet in de tweede klas te spelen. Een uitzonderlijke ervaring voor Willem was het wel want hij had ook nog nooit zo'n korte partij gespeeld. Ook hij was in 1 beurt uit en gelukkig had hij vanaf acquit wel een paar punten gemaakt.

Aanvang wedstrijden: 19:00 uur

We wensen alle deelnemers heel veel plezier en aan Willem in het bijzonder ook veel succes.

 

De eerste wedstrijdavond

De eerste wedstrijdavond bij de Biljartschool.nl verliep voor Willem Hobers wat wisselvallig. Na een stroeve start werd met 90-67 in 31 beurten verloren van invaller Martin Vogt . Vogt werd later weer "vervangen" door de echte speler van dienst. De her Suiding was ongeveer een uurtje te laat  gearriveerd.

De tweede partij verliep voor Willem wat beter. Schuurman werd in 33 beurten verslagen. Het moyenne was wel wat laag maar de eerste 2 matchpunten waren binnen.

De derde partij tegen Van Zonneveld nipt met 90-85 verloren in 25 beurten. Dat moet Hobers voor volgende week weer wat moed geven om er dan weer met een frisse blik te staan.

Aan kop nestelt zich Steve van der Voort, die in de derde partij het moyenne van 8,18 op het scorebord liet aantekenen.

Op maandag 7 november wordt de 2e ronde gespeeld.

De tweede wedstrijdavond

Het mag duidelijk zijn dat Steve van der Voort weer terug gaat naar de klasse waar hij hoort te spelen. Na een paar jaartjes persoonlijke misere lijkt hij er weer bovenop te komen en dankzij mooi en goed verzorgd spel in de voorwedstrijden heeft hij het moyenne van 4.86 behaald. Promotie naar de 1e klasse Libre is daarmee een feit want de bovengrens  van de 2e klas is 4,00.

Voor Willem Hobers begon de avond, net als vorige week, weer niet naar wens. Hij trof direct Van der Voort als tegenstander en deze speelde de partij in 14 beurten uit. Hobers bleef steken op 36 punten.

Tegen Goense kwam Willem weer naar winst. Het aantal beurten lag met 36 wel wat hoog maar de 2 punten zaten "in de pocket".

Helaas voor Willem moest hij daarna zijn meerdere erkennen in Jan Dijkema, in 22 beurten 90 caramboles maakte. Hobers kwam in deze partij toch knap op 72 punten en daarmee bleef hij op 4 matchpunten steken. Met het moyenne van 2,73 blijft de 2e klas dit jaar voor hem het hoogst haalbare.