Zwaagstra toernooi

Gepubliceerd op 9 mei 2017 om 07:34

Leden van Trianta nemen deel aan het Zwaagstra toernooi, biljarten voor goede doelen

Team Vredeveld 2
 
Helaas helaas, het was op het nippertje maar team Vredeveld 2  heeft het net niet gered om een ronde verder te komen. De 1e partij van Jakob werd met 12-9 verloren, Ina speelde daarna een voortereffelijke partij en won met 12-5. Met 5 caramboles tekort voor de winst en een moyenne van 1,59 mag hij toch tevreden zijn over het getoonde spel.
In een voortreffelijke partij won Ina met 12-5 (moy. 1,69) van de 2e man van de Brouwerij.
Vervolgens speelde Paul in de 3e partij in het begin uitstekend maar halverwege de wedstrijd blijft hij steken in zijn eigen spel en verliest met 7-12 (moy. 0,75).
Het was een close call om een ronde verder te komen: Vredeveld 2 28 tegen de Brouwerij 29
Deze zijn door we hebben bijzonder genoten .
En Vredeveld 2 wil graag volgend jaar weer meedoen.
 
 
- wat vooraf ging - 
 
De spelers van "Vredeveld 1 en 2" kunnen rustig gaan slapen. Ook "Vredeveld 3" is door. Niet als 1e, maar 2e in de poule.
 
" De Waog 2" was een kwaaie tegenstander en een maatje te groot voor Vredeveld 3. Het spits werd afgebeten door Rem Reiber, die lekker van start ging met de ene na de andere serie maar tegenstander Wim deed hetzelfde. Gelukkig wist Rem de 70 car. in 18 brt. winnend af te sluiten (12 pnt.).
Daarna was het de beurt aan Ben (Werkman) te maken 50 car. Ben mist op dit moment het ritme en het gevoel en struikelde dan ook op 27 car. (5 pnt.) Een snel rekensommetje leerde ons dat wij meer dan 20 punten moeten halen willen we door. Ons geheime wapen Ina Noorman( bij afwezigheid van Henk Vrieling) moest dus minimaal 4 pnt. halen. Ina struikelde op 24 car. toch goed voor 6 pnt. 
 
 
- wat vooraf ging -
Team Vredeveld 2 heeft als 2e in de poel de volgende ronde gehaald. Met deze geweldige prestatie spelen ze op 8 mei tegen de brouwerij. Een tegenstander met nagenoeg dezelfde handicap.
Wat aan de plaatsing voorafging:
- Jakob speelde in de 1e partij speelde zijn spelletje niet. Werd daardoor ook geknipt en geschoren en Ina en Paul keken derhalve ook verbaast toe;
- Ina Noorman speelde een voortreffelijke partij en droogde de man van HBC af;
- Paul speelde ook de sterren van het biljart.
 
HBC moest 11 match punten meer maken dan wij en dat hebben ze niet gered. Op de terugweg naarhuis hebben we enorm gelachen om de psygologische peptalk van Paul en Ina. Zij waren de matchmakers deze keer.
 
Kijk voor uitslagen en standen op Zwaagstra toernooi
 
 
- wat vooraf ging -
 
Het team Vredeveld 2 speelde afgelopen maandag de eerste wedstrijden in ht Zwaagstra toernooi. Met de spelers Paul, Ina en Jakob werd de strijd aangegaan tegen HBC  12
De 1e partij ging verloren in 34 beurten. Jakob was in staat om slecht 8 caramboles te maken. 
De 2e partij ging voor Jakob iets beter, hij maakte hierin 11 caramboles en dus werd deze partij ook verloren. In  zijn 3e partij moest het damn maar gebeuren maar ook daarin slaagde Jakob niet om de winst te pakken. Met 12 punten uit 30 beurten niet echt heel goed te noemen.
Op4 mei speelt Vredenveld 2 de tweede ronde van dit toernooi.
 
 
 
 
- eerder verslag - 

Tijdens de eerste avond van het Zwaagstra toernooi in Hoogeveen, waar 2 Assense teams onder de naam BC Vredeveld aan meedoen, heeft Team 1 heeft op 3 april  het spits afgebeten. BC Vredeveld 1 speelde met  met de spelers Willem Hobers, Paul Pierens en Arjan Koster tegen Kwalataria Emmerhout. Het werd een klinkende overwinning (Belgische puntenteling) voor BC Vredeveld 1, 36-25

In deze eerste ronde mocht Arjan als eerste beginnen aan de partij. In het begin een duidelijk beeld van teveel wedstrijdspanning maar speelde toch de partij soepel uit en daarmee was de eerste winstpartij binnen.

Daarna kwam Willem aan de tafel. Ook hij had wat gewenning nodig en begon pas in de 2e helft van de partij echt te biljarten.  UIteindelijk zette hij de partij naar zijn hand en daarmee was de 2e winstpartij een feit.

De 3e en laatste partij werd door Paul gespeeeld, waarin hij wat stroef begon. Toch liet ook Paul zich aan het einde van de partij zich van zijn beste kant zien en won ook. Wellicht kwam dit ook doordat hij voor het eerst speelde met zijn nieuwe aanwinst: een echte topkeu van Longoni, die hij sinds dit weekend in zijn bezit genomen heeft.

Al met al heeft dit team het best goed gedaan en 36 punten gehaald op deze avond, waarbij nog mag worden vermeld dat Jakob Pomp nog mee was als supporter. Op woensdag 12 april aanstaande wordt de volgende ronde voor dit team gespeeld.

Paul maakte de 27 car in 34 brt, Arjan zijn 35 in 34 brt en Willem zijn 70 in 27 brt. 

 

BC Vredeveld 2 speelt op donderdag 13 april haar eerste wedstrijd en de volgende op 1 mei.

Klik op de link hieronder voor het volledige wedstrijdschema:

http://www.biljarten-voor-goede-doelen.nl/alle-speeldata.html 

Op deze site staan ook de actuele standen.