Trianta leden tellen de stemmen en mochten laat over straat

Gepubliceerd op 18 maart 2021 om 19:02

Door de Corona perikelen zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer uitgesmeerd over 3 dagen. Hierdoor kwam de gemeente bemensing bij de tellingen van de stembiljetten tekort en deden ze een oproep aan verenigingen om vrijwilligers te leveren. En jawel, na een oproep in een Triantaatje konden 4 "tellers" van Trianta worden ingeschreven, met zelfs ook nog een reserve. 

 

Nu zijn biljarters het natuurlijk gewend om serieus te tellen tijdens wedstrijden. Voor deze deze mannen geen enkel punt om zich in te zetten voor 's lands belang. Getooid met handschoenen en mondkapjes gingen ze vol verve aan de slag.

"Het was leuk om te doen, al werd het ook een latertje". Dat zei Vincent van Vilsteren die samen met Arie Elzer, Olphert Hoekstra en Jan Harm Veldhuis tot maar liefst kwart over een in buurtcentrum Zonnereep in Assen-Oost bezig zijn geweest om de binnengekomen stembiljetten te sorteren en het stem-van-het-volk te registreren. Ook Reinder Kingma had zich als reserve aangemeld maar van zijn diensten hoefde geen gebruik te worden gemaakt.

Een belangrijke taak voor deze biljarters, die met deze inzet ook nog een leuk bedragje in de clubkas van Trianta binnen haalden.

Een dikke pluim voor de inzet, die voor deze ene keer zich legaal na negenen op straat mochten begeven.

 

Van links naar rechts in actie: Olphert Hoekstra, Arie Elzer, Vincent van Vilsteren en Jan Harm Veldhuis. Deze mannen waren tot laat in de nacht bezig geweest om de stemmen te tellen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.