Voorwedstrijden 2e klas Libre, Willem Hobers 11e op ranglijst

Gepubliceerd op 5 november 2021 om 17:42

Op 28 oktober en 4 november speelt Willem Hobers mee in de voorwedstrijden in Groep A van de 2e klas Libre. Hij zal hiervoor te gast zijn bij Biljartschool.nl in Assen. Lees hieronder hoe het met Willem is gegaan.

"Hieker" Hobers doet met deze deelname weer een gooi naar een plekje in de districtsfinale, die hij maar al te graag wil spelen. Daarvoor dient hij zich uiteraard wel eerst te plaatsen bij de beste 8 van de 4 groepen in deze klasse, welk moyenne tussen 2,400 en 4,00 ligt.

We zullen de verrichtingen van Willem op de voet volgen en natuurlijk zijn supporters op de speelavonden van harte welkom.

 

Trianta wenst Willem heel veel succes en plezier.

 

*** DE EERSTE SPEELAVOND ***

Tijdens de eerste speelavond heeft Willem Hobers het er redelijk vanaf gebracht. Hij won 2 van de 3 partijen en staat daarmee voorlopig op de derde plaats van de ranglijst.

De eerste partij werd door Willem in 26 beurten uitgespeeld. In de tweede partij kwam hij slechts 1 punt tekort om remise te spelen. Zijn tegenstander speelde in 32 beurten uit. Gelukkig herpakte de sympathieke Hieker zich snel en revancheerde zich in de derde partij: uit in maar liefst 22 beurten.

noot redactie: Helaas zijn de namen van de tegenstanders van Willem niet bekend.

 

*** DE TWEEDE SPEELAVOND *** maar de partij daarna werd 
De tweede speelavond verliep voor Willem Hobers wat onrustig. De 1e partij won hij in 15 beurten van Ben Schuurman. Een prima begin zou je zeggen maar in de daaropvolgende partij tegen Geert Greving werd het spel van Hobers wat slordiger. Hij mistte wat concentratie en daardoor ook veel "gemakkelijke" ballen. Over de derde partij kunnen we net zo kort zijn als de wedstrijd zelf. Willem begon van acquit  met 3 en kon de rest van de partij rustig zitten kijken hoe een ontketende Roel Huizingh de 80 te maken caramboles in een mooi bijeen gebrachte serie American uitspeelde. Niet leuk om mee te maken maar wel mooi om te zien dat een 2e klasser hiertoe in staat is. Huizingh maakte trouwens in totaal 468 caramboles in 52 beurten! Een mooi moyenne van 9 over de gespeelde partijen.

Hobers eindigt als 11e op de overall ranglijst en een finaleplaats zit er dus voor Willem dit jaar helaas niet in.