Voorwedstrijden 1e klas Libre, Gert Oosten niet "top" in gevoel

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 03:30

Op 8 en 15 november zal Gert Oosten deelnemen aan de voorwedstrijden Libre 1e klas.

Trianta heeft de organisatie in handen van de wedstrijden in Groep B

 

Er zijn weer 4 groepen met spelers ingedeeld voor de 1e klas, welke in moyenne loopt van 4,000 tot 7,000.

ABC-ers Cor Elzenaar, Wim Bos  en Albert Fokkema, Kasper Sturre van Emmen'65 en Gino Goossens van Centrum zullen de tegenstanders van Gert zijn op deze twee avonden, waarin de spelers "slechts" 4 wedstrijden spelen.

 

Trianta wenst Gert veel succes en plezier toe.

 

*** DE EERSTE WEDSTRIJDAVOND ***

Met dank aan de arbiters Ester van Dijk, Annemiek Visser, Wim Holman, Olphert Hoekstra, Klaas Tom Broekens en Rinus Doek en natuurlijk de wedstrijdleiding Rene Klein van Trianta werd de eerste wedstrijdavond tot een goed einde gebracht. 

Tijdens de 1e wedstrijdavond viel te merken dat bij veel spelers het wedstrijdritme nog lang niet terug is. Ze presteren qua moyenne "onder-de-maat".  Ook bij Gert Oosten is dit het geval, zijn spel was wat slordig en onzorgvuldig. Hij staat na de eerste wedstrijdavond op de 3e plaats. Dat was mede te wijten aan het feit dat hij verzuimde de eerste partij tegen Kasper Sturre in winst om te zetten. Hij kreeg kansen genoeg om er wat van te maken maar telkens lukte het hem niet om "in de serie" te komen. Met 119 punten in 27 beurten kon Gert dan ook niet tevreden zijn. Dat ging in de 2e partij tegen Cor Elzenaar wel wat beter, al was het nog niet helemaal top in de afwerking. Moeite met het verzamelen en het bijeen houden van de ballen was het veel geziene beeld. In het begin maakte hij wel contant wat serietjes en bouwde hiermee een behoorlijk riante voorsprong op Cor, die echter zeer sterk terug kwam in de partij maar de opgelopen achterstand werd hem fataal. Oosten speelde de partij in 21 beurten uit en was tevreden met het moyenne van 6,190.

Op maandag 15 november de tweede speelronde in deze poule, aanvang wedstrijden 19:00 uur.

 

*** DE TWEEDE WEDSTRIJDAVOND ***

 

Arbiters van dienst: Wim Holman, Rob Bakker, Vincent van Vilsteren, Klaas Tom Broekens, Olphert Hoekstra en Jan Harm Veldhuis.