1e klas Libre: Gert Oosten zesde bij Gewestelijke Kampioenschappen in Sneek

Gepubliceerd op 4 april 2022 om 09:29

Bij de gewestelijke finales Libre 1e klas is Gert Oosten is in Sneek geëindigd op de zesde plaats.

 

Het was een zwaar maar wel heel amicaal toernooi in Sneek. De spelers,  arbiters, schrijvers en organisatie maakten er een leuke happening van bij biljartschool Sneek.

Assenaar Gert Oosten was al blij met de plaatsing bij de "beste 8 van het noorden" en deed uitermate goed zijn best om goed voor de dag te komen op het toernooi. Echter wist hij slechts 2 wedstrijden te winnen en dat is natuurlijk niet genoeg om bij de koplopers aan te haken. De winst was op mede stadsgenoot Albert Fokkema van ABC en Jan de Munnik.  Oosten is weer een biljart ervaring rijker geworden want voor hem was dit de eerste Gewestelijke Finale in het spelsoort Libre. 

Erg jammer van het toernooi was dat bijna alle spelers veel moeite hadden met de biljarttafels. Alle rappellerende ballen leken goed aan te komen maar op het laatste moment "vielen" ze als het ware om en kregen ze een heel andere richting. Eindelijk tot stilstand gekomen "vielen" de ballen in een drukplek in het laken. Natuurlijk moet je je aanpassen aan de omstandigheden, dat is voor de een wat gemakkelijker dan de ander en ook weer per tafel verschillend. Voor de spelers die op gevoel het libre spelletje willen spelen een groot nadeel. Dat blijkt ook wel uit de laag uitgevallen moyennes die over het gehele toernooi gespeeld zijn. Gert Oosten speelt normaal redelijk gemakkelijk op zijn aanvangsmoyenne van 5,7 en dit keer kwam hij niet verder dan 4,696. 

Het "biljartgevoel" werd hierdoor danig verstoord.  Het zelfvertrouwen van veel spelers werd danig op de proef gesteld. Alleen Pieter Eisma speelde boven 6 gemiddeld, hij speelde een thuiswedstrijd en was gewend aan de tafels.

Kampioen Eric Binnenmars deed het op zijn manier. De driebandenspecialist speelde bijna alle ballen groot en redelijk hard. Op "overhouden" spelen was nauwelijks sprake en dat maakte dat hij van alle spelers  het minste last had van de afwijking in de tafels. Uiteraard een terecht kampioen en de goedlachse Binnenmars uit Mariënberg en eigenaar van café Mans waar biljartvereniging Mans Genoeg gevestigd is, was de titel zeer gegund. Hij mag het Noorden op 23 en 24 april tijdens de Nederlandse Kampioenschappen vertegenwoordigen in Heemskerk.

We wensen Eric heel veel succes in Hemskerk.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Vincent van Vilsteren
2 jaar geleden

Dat je bij de zes besten uit het Noorden hoort in die klasse, is toch al een heel mooi resultaat. Ach... en meedoen is belangrijker dan winnen. Toch?

Gert
2 jaar geleden

@Vicent, dat klopt. Het was al een eer om mee te mogen doen. Zo'n gewestelijke finale is toch iets aparts en maak je als speler niet vaak mee.