VW Hoofdklasse Bandstoten: Gert Oosten eerste in poule en naar districtsfinale

Gepubliceerd op 26 april 2022 om 09:28

Op vrijdag 22 en maandag 25 april vinden er in het biljartcentrum Vredeveld voorwedstrijden Hoofdklasse Bandstoten plaats.

In het rijtje van deelnemers komen we ook Gert Oosten tegen, die mag meedoen in een door zijn eigen club Trianta georganiseerde wedstrijd.

Publiek is natuurlijk weer van harte welkom!

 

In het onderste rijtje spelers heeft ABC-er Gert Luppes inmiddels laten weten niet mee te kunnen doen. Hij speelt op hetzelfde moment de Gewestelijke finale Driebanden groot. Wedstrijdleider René Klein heeft een andere ABC-er gevonden om in te vallen. Eerste klasser Cor Elzenaar tont zijn sportiviteit om deze poule te completeren. 

In de andere poule die deze hoofdklasse rijk is, zullen Roelof Eefting, Hans Mulder, René Remerie, Willie Siemens en Kasper Sturre uitmaken wie er gaat deelnemen aan de districtsfinale. Deze poule B wordt gespeeld bij BMC'79 in Midwolda.

 

Na de eerste wedstrijdavond was het qua moyenne voor alle deelnemers redelijk malheur. Alleen Dick Klevering kwam op de ondergrens van de hoofdklasse terecht; 2,50. De rest van de spelers zaten er allemaal redelijk ver onder. Grunninger Berend Erens sloot de avond aan kop af met 4 punten uit de 2 gespeelde wedstrijden. Ook Gert Oosten had 4 punten bijeen gesprokkeld. Ook voor he gold dat hij niet in zijn vertrouwde spelletje terecht kwam. Het ontbrak hem aan concentratie en  het vermogen om mooi verzorgt spel op de tafel te brengen.

 

Tijdens de tweede wedstrijdavond werd duidelijk dat er wat moest gebeuren. Omdat iedere speler zo'n beetje op een degradatie moyenne verkeerde, werd er wat rustiger en beter gespeeld.

Ook Gert Oosten pakte de draad aardig op. Winst in 27 beurten op Jerrit Veenstra en uiteindelijk ook winst op Berend Erens (in 22 beurten) leverde hem de koppositie in deze poule op. Hij speelde zich met deze 2 goede partijen van 2.089 naar 2,413 moyenne. Dat tezamen met zijn aanvangsmoyenne van 2,75 maakt dat hij zijn vege lijf voor de hoofdklasse net behouden heeft. In het reglement Intervallen staat namelijk dat het "bepaald" gemiddelde het gemiddelde is van het startmoyenne en het gespeelde moyenne. Met deze uitslag en de goed gespeelde tweede avond komt Gert op het bepaalde moyenne van 2,582 en dat is dus voldoende om ook volgend seizoen in de hoofdklasse te mogen aantreden. 

 

De finale wordt gespeeld bij BCM'79 in Midwolda. Wie zich daarvoor geplaatst hebben is nog niet bekend, evenals de datum. Zodra er meer bekend is zal dit op deze site worden vermeld.

Biljartvereniging Trianta bedankt wedstrijdleider René Klein en alle arbiters die zich weer vrijwillig hebben ingezet om deze voorwedstrijden te kunnen organiseren. 

De arbiters van dienst waren:

Ester van Dijk, Johan Warries, Theo Haanstra, Jakob Pomp, Rein Kingma, Olphert Hoekstra, Harm-Jan Veldhuis, Wim Holman, Vincent van Vilsteren en Maarten Groen.

 

 

De Districtsfinale Hoofdklasse bandstoten zal op 14 en 15 mei door BMC '79 in Midwolda worden gehouden. 

Wegens privé verplichtingen heeft Gert Oosten zijn plaats beschikbaar gesteld aan de eerstvolgende reserve en zal dus niet deelnemen aan deze finale.

Reactie plaatsen

Reacties

Vincent van Vilsteren
2 jaar geleden

Mooi gedaan, Gert. Een topprestatie. Gefeliciteerd dus.

Empilla
een jaar geleden

tinidazole increases toxicity of ritonavir by aldehyde dehydrogenase inhibition <a href=http://buycialis.autos>order cialis</a>