De altijd goedlachse Jakob Pomp speelt ook alweer sinds 2016 bij Trianta. Bijna iedere competitie avond voor de club oefent Jacob zijn mooie afstoot. Daarvoor wordt hij door menigeen gelouterd, al wil er maar niet zo heel veel progressie komen in de groei van zijn moyenne.

 

Jakob oefent veel aan het biljart en geeft ook "biljart les" aan een aantal mensen met een verstandelijke beperking. Een nobele activiteit. 

Hij komt zowel in Libre alsook in het Bandstoten uit in de 5e klasse.

De voorwedstrijden in het Bandstoten zijn al in april gespeeld en Jakob eindigde op de 26e plaats van de ranglijst. Bij de voorwedstrijden voor het Libre schopte Jakob het tot deelname aan de districtsfinale, welke op 8 en 9 september gespeeld zal worden bij biljartcentrum Centrum in Groningen. Hierin behaalde Pomp de tweede plaats, welke recht geeft op een plaatsje in de Gewestelijke Finale welke gespeeld wordt in Ane (2 t/m 4 oktober 2018). Er is zelfs een mooie poster ontworpen door Arjan Koster om fans naar Ane te lokken. Een fantastische actie!

Bij deze wedstrijden wist Jakob geheel onverwacht het Gewestelijke Kampioenschap 2018 binnen te slepen, welke recht gaf op deelname aan het Nederlands Kampioenschap. Deze werden op  1 en 2 december 2018 in Almere gespeeld en Pomp werd uiteindelijk 5e. Een heel knappe prestatie van hem en een van de meest in het oog springende prestatie van "Pompie".