Gert Oosten eindigd als 1e in poule en speelt districtfinale

Gepubliceerd op 13 februari 2018 om 07:54

Voorwedstrijden 2e klas Bandstoten

Tijdens de tweede avond van de voorwedstrijden Bandstoten 2e klas, is Gert Oosten als 1e geeindigd in de poule. In het biljartcentrum aan de Bremstraat in Assen was de spanning van de gezichten van de spelers af te lezen. Iedereen qilde nog strijden voor een plaatsje in de fel begeerde districtfinale.

De 1e partij werd verloren van de altijd lastig te bespelen Wim Jekel. Tegen respectievelijk Wim Bos en Hans Mulder gig het een stukje beter en zette Gert zijn puntentotaal op 10 matchpunten en een moyenne van 2.786.

 

Dat is genoeg voor een plaatsje in de disrictfinale, welke al aankomend weekend, op 24 en 25 februari 2018 wordt gespeeld bij BCD in Delfzijl. Aanvang wedstrijden zaterdag 10:00 uur, zondag 11:00 uur.

Knipsel-49.gif

IMG_0021.jpg

--- wat vooraf ging ---

Halverwege de wedstrijden heeft Gert Oosten de koppositie in de poule te pakken. Hij won alle drie de wedstrijden met een mooi moyenne van 2.84.

De eerste partij tegen Henk Vegter werd in 26 beurten uitgemaakt, de tweede partij ging uit in 22 beurten tegen Cor Elzenaar. In deze partij maakte Gert ook de tot nu toe hooghste serie van 16. De derde wedstrijd verliep iets moeizamer voor de Assenaar, die tegen Rob Haans 31 beurten nodig had om in de eindsprint met een serie van 14 uit te maken.

Emmenaar Kasper Sturre, Cor Elzenaar, Cor Elzenaar Wim Jekel en Henk Vegter staan alle vier op 4 punten. Wildevanker Hans Mulder en volgt met 2 pmatchpunten en Willem Bos moet er nog aan werken om een wedstrijd te winnen.. 

In totaal gaan er 8 van de 19 deelnemers in deze klasse naar de districtfinale. De volgende wedstrijdronde wordt op maandag 19 februari 2018 in de Bremstraat in Assen gespeeld.

Knipsela-19.gif