2e avond Try out "op groot" verloopt wat minder goed voor Gert Oosten

Gepubliceerd op 14 september 2018 om 08:12

Voorwedstrijden driebanden groot

 

De tweede wedstrijdavond verliep voor Gert Oosten wat minder goed dan de eerste. Wist hij op de eerste avond een moyenne van boven 0,5 te halen, zakte het niveau nu terug naar 0,394.

 

Het liep totaal niet en de avond was bijna een "struglle for life", die bij veel biljarters wel bekend is.

Toch wist Gert in Groningen wel de eerste 2 partijen in winst om te zetten. Weliswaar met teveel beurten, vandaar dat het gemiddelde ook op danige wijze naar beneden ging. Toch was er een lichtpuntje in de try out om eens met "groot" mee te doen. Gert produceerde wel de hoogste serie van 5 en speelde tevens het hoogste (kortste partij van 18 beurten).

Hij eindigde met deze voor hem redelijk zware avond op de derde plaats in deze poule. Of deze recht geeft op een plaatsje in de districtsfinale is afhankelijk van de gespeelde wedstrijden in de ander poules.

Opmerkelijk te noemen is dat Cor Elzenaar (ABC'08), die net als Gert voor de eerste keer op een grote matchtafel speelde, zich moeiteloos kon aanpassen. Hij won alle wedstrijden op redelijk constante wijze  en haalde daarmee een moyenne van maar liefst 0,552. Dat is best knap voor een debutant en directe promotie naar de tweede klasse is daarmee een feit.

Al met al voor Gert een avondje om lering uit te trekken. Teveel biljarten en te weinig rust kan je ook opbreken en vooral het spelen op "groot" valt over het algemeen niet echt mee.

Of het driebanden avontuur op groot een vervolg zal krijgen was de Assenaar zelf nog niet over uit. Even laten bezinken.......

 

- Wat vooraf ging -

 

Voorwedstrijden Driebanden groot 3e klas

 

Tijdens de eerste wedstrijdavond voor Driebanden groot heeft Gert Oosten het wel heel aardig gedaan. Echte wedstrijden had hij voorafgaand aan deze persoonlijke kampioenschappen nog nooit gespeeld op een "matchtable".

De eerste partij tegen Cor Elzenaar verliep erg onwennig. Daarentegen speelde Elzenaar een puike partij (hij had ook nog nooit op groot gespeeld). Cor maakte de 15 caramboles in 24 beurten uit. Gert bleef steken op "slechts" 7 caramboles. Dat viel dus enigszins tegen voor de Assenaar.

Vol goede moed startte de tweede partij tegen Rens Penninx en deze verliep beter voor Gert. Hij maakte uit in 27 beurten en haalde daarmee zijn eerste punten binnen. Vervolgens kreeg hij de smaak van "groot" te pakken en tikte hij in de derde partij Gerrit van Krimpen in 18 beurten van tafel. Met een partij moyenne van 0,883 verbaasde hij daarmee zichzelf nog meer dan de aanwezigen in De Harmonie in Groningen. 

Al met al een leuke premiere voor Gert, die voorlopig op de tweede plaats in deze poule staat. Het moyenne staat op 0,536. Wanneer hij dit kan handhaven zal promotie naar de tweede klasse haalbaar moeten zijn. De bovengrens in de derde klasse ligt namelijk op 0,475.

Volgende week donderdag de tweede wedstrijdavond bij De harmonie in Groningen.

 

 

- Wat vooraf ging - 

 

In september zal Gert Oosten voor de eerste keer in zijn biljart carrière deelnemen aan de voorwedstrijden Driebanden groot.

Hij zal hiervoor afreizen naar biljartsociëteit De Harmonie aan de Kreupelstraat in Groningen.

 

De exacte datums zijn nog niet bekend gemaakt maar alle poulewedstrijden dienen in de periode 3 tot en met 30 september gespeeld te worden. Nadere informatie over datums en tijden volgen via deze site.

 

De rijtje met tegenstanders waarmee Gert de keu gaat kruizen ziet er als volgt uit: