Kasper Sturre kampioen, Gert Oosten 4e

Gepubliceerd op 26 februari 2017 om 19:36

Districtsfinale 2e klas bandstoten

De 2e wedstrijddag van de districtfinale was voor Triantalid Gert Oosten niet erg gelukkig. Hij speelde voornamelijk tegen zichzelf en kon het juiste gevoel en zelfvertrouwen niet vinden.

Hij had vandaag het bekende gevoel van biljarters dat zijn keu wel kon dienen als "brandhout voor de open haard". Blijkt maar weer dat bandstoten een bijzonder lastige discipline van de biljartsport is. Voor Gert speelde zijn frustratie over zijn eigen spel een grote rol.

De basis voor de 4e plaats werd op zaterdag gelegd want aan de 6 behaalde punten van die dag werden er op zondag niets bij gevoegd. Het normale verfijnde en verzorgde spel van de Assenaar wilde maar niet lukken op de 2e wedstrijddag. Daardoor figureerde hij slechts in de partijen tegen respectievelijk Van der Laan, Sturre en Van Vlierden. Natuurlijk waren deze drie gelouterde spelers de favorieten voor de titel en Gert trof ze alle drie op deze dag, omdat hij zelf na de eerste dag op de 3e plaats stond. Met een moyenne van 2,56 beeindigde hij het toernooi, wat hij zo mooi met 3,00 begon.

Andere spelers waren gelukkig beter aan het biljarten, vooral Kasper Sturre, die de 1e plaats opeiste. Een terechte winnaar want de Nieuw-Amsterdammer wist alle 7 wedstrijden naar de hand te zetten. Dick van Vlierden werd 2e en Andere van der Laan moest het doen met de derde plaats.

Uit handen van competitieleider Bert Schonewille ontvingen de medaillewinnaars hun edele metalen met de vraag aan de eerste twee of zij het district willen vertegenwoordigen op de gewestelijke finale, welke in Sneek wordt gespeeld in het laatste weekend van maart. Daarna ontvingen alle spelers hun welverdiende beokaal uit handen van wedstrijdleider Annemiek Visser, geassisteerd door Jakob Pomp.

Er werd zeer sportief gestreden om de punten en het publiek werd getrakteerd op leuk gevarieerd spel. De organisatie kan terug kijken op een zeer geslaagd toernooi. Alle vrijwilligers van Trianta worden bedankt voor hun geweldige inzet en support tijdens dit mooie biljartweekend.

- eerder bericht -

Tijdens de districtfinale Bandstoten 2e klas ligt Gert Oosten redelijk op koers. In de tussenstand staat hij na 2 gewonnen wedstrijden en 2 gelijk gespeelde partijen op de 3e plaats. Na de winstpartij op Dick Klevering, sleepte hij tegen Cor Elzenaar een remise uit het vuur. Daarna won hij van Koos Blauw en de partij tegen Hans Mulder werd ook verdeeld in remise. Alleen Kasper Sturre wist alle partijen in winst om te zetten en heeftdaarmee 8 wedstrijdpunten. Dick van Vlierden staat nu op de 2e plaats.

Het door het publiek druk bezochte tournooi aan de Brenstraat gaat morgen (zondag) de 2e wedstrijddag in. Publiek kan vanaf 11:00 uur weer terecht in hetbiljartcentrum Vredeveld.